Språkets roll i lagberedningen: Hur forska i lagtextformulering? - Kankaanpää, Salli; Piehl, Aino; Räsänen, Matti (Klart språk i Norden, 2012)
Vilka diskussioner för lagberedarna kring språket i författningstexter? Vilka ändringsförslag godkänner de och vilka förkastar de? I vilken fas av beredningen stabiliseras språket i författningstexterna? Institutet för de inhemska språken har sökt svar på dessa frågor i ett forsknings- och språkvårdsprojekt där justitieministeriet samtidigt fått hjälp med språket i bostadsaktiebolagslagen, en lag som är viktig för vanliga medborgare.