Feministisk omsorgspolitik og nærheden mellem kunst og liv - Kunst, Bojana (Kunsten som Forum på tryk, 2021)
I Feministisk omsorgspolitik og nærheden mellem kunst og liv analyserer performanceteoretiker og professor Bojana Kunst, hvordan frigørelse fra kønsroller producerer nye afhængighedsforhold og nye former for følelsesarbejde i en senkapitalistisk virkelighed. Essayet er den første tekst af hende, der udkommer på dansk. Heri ser hun implicit tilbage på den kritiske bevidsthed i performanceteorien, hun selv har medskrevet, og spørger informeret af intersektionel analyse: hvilke racialiserede, kønnede, klassebestemte, geografiske og økonomiske forskelligheder slører optagetheden af ’prekaritet’ for? Overdøver kulturarbejdernes prekære fællessang visse privilegier og afhængighedsforhold? På dansk ved Solveig Daugaard.