Falske fremtider: Morgendagen gennem computernetværkets filtre - Shah, Nishant (Kunsten som Forum på tryk, 2022)
I Falske fremtider: Morgendagen gennem computernetværkets filtre diskuterer professor i æstetik og kultur Nishant Shah de kulturelle former, som de nye digitale infrastrukturer afstedkommer, og den magt, de udøver ved at rammesætte og påvirke de sociale relationer, som vores liv udfolder sig i. Essayet vender dels blikket mod mulighederne – eller manglen på samme – for at opbygge frie og kritiske fællesskaber på nye digitale platforme. Og dels mod en dyberegående analyse af de store forandringer, vores forståelse af ’sandt’ og ’falsk’ undergår i en digitaliseret virkelighed, hvor fremtiden er blevet en algoritmisk sandsynlighedskalkule, som fremstår så godt som fastlåst. Shah bidrager til forståelsen af de forandringer, som vores tidsbevidsthed undergår i omgangen med digitale computernetværk, og til den kritiske diskussion af, hvordan vi kan forholde os aktivt til de udfordringer, som den overvældende strøm af falske fremtider konfronterer os med. På dansk ved Peter Borum.