I det postrepræsentative museum - Sternfeld, Nora (Kunsten som Forum på tryk, 2022)
Nora Sternfeld er en markant international stemme inden for kuratering og kritisk kunstpædagogik. I det postrepræsentationelle museum er museet blevet en kampplads, hvor mulige fremtidsscenarier strides. Sternfeld undersøger i dette essay, hvad der sker, når man sætter spørgsmålstegn ved alt det, der har udgjort museet hidtil: dets nationale forpligtelse, dets evne til at producere sandhed og værdi, dets eviggyldige kategorier. Hvad er det konkret for nogle fællesskaber, samtidens kunstinstitutioner understøtter? Hvordan forandrer disse fællesskaber sig i den brydningstid, vi gennemlever? Hvad er det for en dannelsesopgave, museet står over for i dag? Og kan denne opgave ligge i at styrke de kritiske fællesskaber, der opstår nedefra i kunstverdenen? På dansk ved Ida Albert.