Vi skriver sammen. Adressering, adgang og afhængighed i litteraturen - Daugaard, Solveig; Schmidt , Cecilie Ullerup (Kunsten som Forum på tryk, 2022)
I Vi skriver sammen. Adressering, adgang og afhængighed i litteraturen af Solveig Daugaard og Cecilie Ullerup Schmidt har undersøgelsen af det fællesskab, der opstår mellem den skrivende og den læsende givet form til selve bogen. Den har nemlig taget form som en brevudveksling mellem de to forfattere, som blandt andet diskuterer, hvad der sker, når racialiserede forfatteres bøger kommer i hænderne på hvide læsere, og hvilken ramme samfundsinstitutioner og materielle adgangsvilkår sætter for, hvad og hvordan vi skriver – og ikke mindst læser. Med udgivelse nummer 7 og 8 i Kunsten som Forum på Tryk får læseren for første gang et direkte indblik i Kunsten som Forums egen forskning. Begge udgivelser er nemlig forfattet af forskere tilknyttet centret. Dertil er de begge skrevet i kollektive processer, hvorfor de både eksemplificerer, såvel som behandler, fællesskabstanken. Herigennem indskriver udgivelserne sig i den æstetiske og politiske virkelighed, der skabes i forholdet mellem den enkelte og fællesskabet.