Varianter af fælles handling i kunsten. Fra det betingelsesløse jeg til det ubetingede vi? - Zielinski, Siegfried (Kunsten som Forum på tryk, 2023)
I essayet Varianter af fælles handling i kunsten optegner professor i medieteori Siegfried Zielinski et kort over kollektivitetens muligheder i kunst- og medieindustriens landskaber. Med et væld af referencer og eksempler fra sine mange år som en af Tysklands mest originale medietænkere tager Zielinski sine læsere fra fabriksagtig kunstproduktion og prekært, usynligt arbejde over kunstneriske kooperationer, værksteder og bands til venskabets økonomi. Således anslår Zielinski en bevægelse fra, hvad han kalder, det ’betingelsesløse jeg’ til det ’ubetingede vi’, der udgør et sæt af alternative orienteringspunkter til en ny forståelse af kunsten. På dansk ved René Jean Jensen.