Virkelighedssans: Hannah Arendt om Kant og æstetik - Sjöholm , Cecilia (Kunsten som Forum på tryk, 2021)
I Virkelighedssans: Hanna Arendt om Kant og æstetik genaktualiserer æstetikprofessor Cecilia Sjöholm Hannah Arendts tanker om en fælles sans, virkelighedssansen, der kan yde modstand mod de grupperinger i samfundet, som sår tvivl om verdens realitet ved at fabrikere fiktive virkeligheder. I essayet fremhæves kunstens særlige evne til at artikulere og højne sansen for det liv og fællesskab, vi alle er del af: Ved at bearbejde vores hverdagslige erfaringer i et sanseligt materiale på uventede måder forstærker kunstværket vores opmærksomhed på verden i al dens dybde og pluralitet. På dansk ved Mathias Overgaard.