Fremtrædelsens æstetik og politik. Kunst og fællesskaber hos Hannah Arendt og Maurice Merleau-Ponty - Brogaard, Emma Sofie; Overgaard, Mathias; Tygstrup, Frederik (Kunsten som Forum på tryk, 2022)
I Fremtrædelsens æstetik og politik: Kunst og fællesskaber hos Hannah Arendt og Maurice Merleau-Ponty genlæser Emma Sofie Brogaard, Mathias Overgaard og Frederik Tygstrup tænkerne Hannah Arendt og Maurice Merleau-Pontys politiske og æstetiske teorier og finder nyt slægtskab mellem dem. “Fremtrædelsens former er også fællesskabets former” skriver forfatterne, og argumenterer for, at oplevelsen af fællesskab opstår gennem tilstedeværelsen; en sansning, som også er en politisk virkelighedssans. Med udgivelse nummer 7 og 8 i Kunsten som Forum på Tryk får læseren for første gang et direkte indblik i Kunsten som Forums egen forskning. Begge udgivelser er nemlig forfattet af forskere tilknyttet centret. Dertil er de begge skrevet i kollektive processer, hvorfor de både eksemplificerer, såvel som behandler, fællesskabstanken. Herigennem indskriver udgivelserne sig i den æstetiske og politiske virkelighed, der skabes i forholdet mellem den enkelte og fællesskabet.