Repræsentationens endeligt og kunstkritikkens almene subjekt - Lloyd, David (Kunsten som Forum på tryk, 2024)
I Repræsentationens endeligt og kunstkritikkens almene subjekt foretager den irske kulturteoretiker David Lloyd en radikal intervention i den vestlige æstetiske teori. Gennem kritiske genlæsninger af Kant, Schiller, Adorno og Benjamin diskuterer Lloyd ideen om den æstetiske dom dens uerkendte forudsætninger. Med dette essay foreslår Lloyd, hvordan kunstkritikeren, forstået i bred forstand som et moderne universalistisk subjekt, der fælder en smagsdom, må tænkes i sammenhæng med konstruktionen af den koloniale og kapitalistiske modernitets sociale kategorier, ikke mindst kategorien statsborger. Lloyd tydeliggør at repræsentation, politisk og æstetisk, hænger uløseligt sammen i æstetikkens raciale regime og stiller spørgsmålet om repræsentationens mulige afslutning. På dansk ved Marie Louise Krogh.