Om hensigt og metode - Auerbach, Erich (K&K - Kultur og Klasse, 2001)
Oversætterens note: Teksten er en oversættelse af indledningen til Erich Auerbachs sidste bog, den posthumt udgivne Literatursprache und Publikum in der lateinischen Spätantike und im Mittelalter (1958).