En kvinnelig forfatters kall: Camilla Colletts synspunkter på kvinners forfatterrolle - Hareide, Jorunn (K&K - Kultur og Klasse, 2025)
Camilla Collett (1813-1895) er velkjent i Norden som forfatteren av romanen Amtmandens Døttre (1854-55), en av de første romanene i vår del av verden som fokuserte på kvinners vanskelige situasjon i ekteskapet og det faktum at ekteskapet var overklassekvinners eneste forsørgelsesvei på denne tiden.