Race, køn og kvindelige forfattere i USA - Homans, Margaret; Busk-Jensen, Lise (K&K - Kultur og Klasse, 2025)
Dette foredrag fremlægger en uformel beskrivelse af, hvad det indebærer nu om dage at tale om kvindelige forfattere i USA. Skønt jeg erkender, at et af de væsentligste kritikpunkter mod kategorien 'kvindelig forfatter' er dens forudsatte antagelse af et determinerende forhold mellem en forfatters liv og hendes værker, vil jeg gerne holde det problem udenfor et øjeblik og koncentrere mig om køn og identitet, identitet forstået som en egenskab ved både forfatter og fiktive personer.