Veje og afveje i feministisk litteraturvidenskab - Busk-Jensen, Lise (K&K - Kultur og Klasse, 2025)
Den nye feminisme, der opstod i 1960erne som både en politisk bevægelse og et akademisk forskningsområde, kom fra USA, hvor den også stadig har sine stærkeste bastioner. Det er på de amerikanske universiteter, de nye teorier udformes, selv om de for en stor dels vedkommende består af ideer importeret fra Europa, og det er fra de samme universiteter, strømmen af konkurrencedygtige publikationer udgår, i øvrigt ofte produceret af forskere der ligeledes er importerede og har deres baggrund og uddannelse andetsteds fra.