Cassavetes' kvindefilm - Jerslev, Anne (K&K - Kultur og Klasse, 2025)
Jeg har kaldt følgende artikel John Cassavetes' kvindefilm, ikke i polemik mod den gængse definition af begrebet kvindefilm, som bl.a. indeholder, at filmen skal være lavet af en kvinde, men for at forudskikke, at artiklen vil argumentere for John Cassavetes' særstatus i forhold til definitionen - igennem en beskrivelse af hans produktion og hans produktionsmåde, samt igennem en analyse af filmene En kvinde under indflydelse og Opening Night.