Barmfagre blondiner og hyggelige husmødre: Ideologiske kvindebilleder i 40'ernes og 50'ernes USA - Gr¨ödal, Hanne Tang; Mellor, Kirsten Busck (K&K - Kultur og Klasse, 2025)
Der er flere grunde til, at vi har valgt at skrive om de ideologiske kvindebilleder i 40'ernes og 50'ernes USA. Perioden er et meget klart eksempel på, hvordan markante ændringer i den sociale, økonomiske og politiske virkelighed afsætter tilsvarende ændrede - og ofte modsætningsfyldte - ideologiske kvindebilleder, og på hvorledes massemedierne fremmer og udnytter disse billeder. Desuden mener vi, at det er vigtigt at få en generel forståelse af den periode, der ligger umiddelbart før ungdoms- og protestbevægelserne i 1960'erne. Slutteligt føler vi periodens indflydelse på vores egen baggrund, idet vore mødres bevidsthed på afgørende måde er blevet formet af den tids herskende kvindeopfattelse - ganske vist ikke i USA, men dog i en kultur med tilsvarende ideologiske og økonomiske udviklingstendenser.