Fiktionalitet, faktualitet og fake news - Nielsen, Henrik Skov; Hvidtfeldt, Karen (K&K - Kultur og Klasse, 2020)
I løbet af den amerikanske valgkamp i 2016, som ender med at Donald Trump bliver den 45. præsident i USA, får begrebet fake news ny betydning som en særlig politisk retorik. Med dette temanummer ønsker vi at sætte begrebet i en større sammenhæng såvel historisk som teoretisk, og som titlen på temanummeret antyder, mener vi, at det er frugtbart at tænke på tværs af de tre begreber fiktionalitet, faktualitet og fake news. Fake news er ikke på nogen entydig måde en traditionel fiktionsgenre eller blot at betragte som en faktualitetsgenre. I stedet belyser begreberne hinanden.