Metonymi hos Proust - Genette, Gérard (K&K - Kultur og Klasse, 2003)
Fraværet af den bestemte artikel i Metonymi indeholder en mening, som det måske vil være passende at røbe: det drejer sig rigtigt nok her om et egennavn, og man ser straks af hvilken slags. Man siger ‘Metonymi hos Proust’ som man ville sige ‘Polymni hos Pindar’ eller ‘Clio hos Tacitus’, eller rettere ‘Polymni hos Tacitus’ og ‘Clio hos Pindar’, for så vidt som en gudinde ville kunne tage fejl af døren: blot en visit, men dog ikke uden konsekvens.