Rejsen til det mørke kontinent - Om Blue Velvet - Jerslev, Anne (K&K - Kultur og Klasse, 1989)
Indledning David Lynch - en auteur En rejse indad Et præødipalt projekt En voyeur Dorothy - Isabella Rossellini - fotomodel Hvorfor er Blue Velvet ikke ubærlig at se?