Kvindelig bondeforfatter i psykosesemiotisk belysning - Barnkob, Lis; Lehrmann, Ulrik (K&K - Kultur og Klasse, 1990)
Inger-Lise Hjordt-Vetlesen: En skrivende bondepige. På sporet af kvinden i Helene Stranges liv og værk.