Teorien om de menneskelige behov hos Schanz - Kaarsholm, Preben (K&K - Kultur og Klasse, 1982)
Hans-Jørgen Schanz- Træk af behovsproblematikkens idéhistorie med særligt henblim på Marx og Engels, Modtryk, Århus 1981