"I min slutning er min skabelse": Skabelsen af oprindelse og elegi hos Whitman og Dickinson - Gilbert, Sandra M.; Busk-Jensen, Lise (K&K - Kultur og Klasse, 2025)
Er poetiske skrifter og ritualer kønsbestemte, og hvordan er kønspræget i så fald opstået? Hvis drenge og piger bliver voksne gennem kulturelle tilpasninsprocesser, som fremtvinger den seksuelle forskel, således som psykoanalytiske tænkere fra Sigmund Freud til Nancy Chodorow har hævdet, repræsenterer mandelige og kvindelige digtere så æstetisk oprindelse på måder, som også understreger forskel?