Offentlig kappestrid om universitetsstillinger: Stillingsbesættelser ved konkurrence 1788-1901 - Nørr, Erik (Kirkehistoriske Samlinger, 2016)
Ansættelsespolitikkens indflydelse på universiteterne og det omgivende samfund er en vigtig del af uddannelseshistorien. Stillingsbesættelser har til alle tider været en omstridt affære. Specielt ansættelser i de videnskabelige stillinger ved de højere læreanstalter kommer med jævne mellemrum i mediernes søgelys. Blev den bedst kvalificerede bortdømt? Var bedømmelsesudvalget partisk? Var der tale om nepotisme og indavl? Var den videnskabelige produktion af tilstrækkeligt omfang og lødighed? Artiklen omhandler alle ansættelser ved konkurrence ved Københavns Universitet i perioden 1788-1901 og specielt ansættelser ved Det Teologiske Fakultet, hvor de gængse regler ikke altid blev fulgt.