Hvad verden ej ved: Om Grundtvigs hjertelige erkendelsesteori - Koed, Isak Krab (Kritisk forum for praktisk teologi, 2025)
Ud af Grundtvigs skabelsesteologi med dens kvalitative forståelse af gudbilledligheden springer en erkendelsesteori, der ser hjertet i stand til at erindre, hvad det i evigheden vidste om livet i Guds billede, men i tiden har glemt, når det atter hører og genkender Guds ord. Det enkelte menneskes liv bliver dermed en frelseshistorie for hjertet; en hjertets dannelse til kristelighed, der skal gøre hjertet nyt i os, så det med dets egen treenighed af tro, håb og kærlighed bliver et Himmerig på Jord.