“Følg dit hjerte!” : Om hjertebeholdere og etik i Det Gamle Testamente - Lorenzen, Søren (Kritisk forum for praktisk teologi, 2025)
I Det Gamle Testamente er hjertet ofte forstået som en beholder for tanker, planer og intentioner. Men Det Gamle Testamente er ikke helt enig med sig selv, når det handler om hjertets evne til at lede dets ejer på etiske rette veje. I denne artikel undersøges to gammeltestamentlige teksters bud på om mennesket skal følge sit hjerte eller ej.