At bære sorgen sammen : – samskabelse om børn og unge i sorg Gentofte Børne- og ungesorggruppe - Djurhuus, Mette Born (Kritisk forum for praktisk teologi, 2026)
Hvordan kan kirke og kommune i fællesskab skabe et trygt og bæredygtigt rum for børn og unge i sorg? I Gentofte er svaret blevet en åben sorggruppe, forankret i et samarbejde mellem kommunens skoler og provstiets sognekirker. Gennem samskabelse – forstået som et reelt møde mellem forskellige fagligheder, perspektiver og værdier – er der opbygget et fællesskab, hvor børn og unge kan dele erfaringer med jævnaldrende i samme situation. Indsatsen bæres af relationer og tillid og målet er enkelt og samtidig afgørende: at ingen skal stå alene med sit tab, og at sorgen kan finde en plads i livet.