Kommentarjournalistikk på nett – en løsning for å nå unge lesere? - Morlandstø, Lisbeth; Mathisen, Birgit Røe (Journalistica, 2015)
Avisers opplagsnedgang og ungdoms sviktende oppslutning om avismediet er noen av utfordringene norsk journalistikk står overfor i dag. Informantene i vår studie har tro på at kommentarjournalistikk på nett vil berike og demokratisere journalistikken ved at den skaper en mer umiddelbar kontakt og dialog med leserne. De gir også uttrykk for optimisme og en tro på at meningsjournalistikk i større grad enn nyhetsjournalistikk appellerer til unge lesere, spesielt på digitale flater der ungdom er aktive. I artikkelen diskuterer vi om kommentarjournalistikk på nett kan bli en «redningsplanke» for avisene i ei krisetid med nedskjæring og opplagsnedgang.