Faren fra oven - Gletjsersøer og forestillinger om en bebudet katastrofe - Borg, Mattias (Jordens Folk, 2011)
Den 31.  maj 1970  ramte  et enormt   jordskælv  Callejon de  Huaylas  i Peru; flere  byer  blev udslettet   og  hele samfundet  blev rystet  i mere end en forstand. l  dag, mere end 40 år efter katastrofen  ramte i det peruanske højland, trækker den stadig sine spor gennem de landsby er, der i  større  eller mindre grad  blev ramt af den. l disse tider  med klimaforandringer  bliver fortællingerne  om  jordskælvet på ny aktualiseret  og erfaringer om tidligere tiders små og store  katastrofer bruges i forestillinger om fremtidige begivenheder.