Terroristen, martyren, masken Guy Fawkes som moderne protestsymbol - Stigsby, Jonathan Falck (Jordens Folk, 2012)
Guy Fawkes var en terrorist i 1600-tallets England, der for nylig er gennemgået en transformation til martyr for frihed. Guy Fawkes-masken var omdrejningspunktet for en tegneserie i 1980'erne, men oplevede først verdensberømmelse efter filmen "V for Vendetta" i 2006. De sidste par år er masken også begyndt at dukke op til demonstrationer verden over som et globalt protestsymbol.