En sømand går i land - Gaini, Firouz (Jordens Folk, 2012)
Bilen har haft en særlig status og rolle i færøske ungdomskulturer siden halvfjerdserne. det er især ungemænd fra traditionelle fiskerfamilier, der har knyttet sig til bilen – som transportmiddel, under- holdning og prestigesymbol. I de sidste år er bilkulturens status dog svækket betydeligt. De unge har åbnet øjnene for andre fritidsaktiviteter.