Etikkens efterliv - Et pragmatisk blik på moralske ræsonnementer - Carey, Matthew (Jordens Folk, 2013)
Når vi  taler om  moralske  ræsonnementer   (etik),  så  tænker  vi typisk  enten  på  en privat reflektionsproces, eller  på en fælles diskussion og rådslagning, der bygger på nogle  eksterne  kriterier (værdier og  dyder), og  som  ideelt set  fører til  en  dom eller afgørelse. Det er også  disse aspekter af etik, som især har optaget såvel moralfilosoffer som samfundsforskere: De interne tankeprocessers karakter og oprindelsen  af  de  fælles  værdier  og  dyder.  Men for antropologen   er der endnu  et aspekt af det moralske ræsonnement, som  kan udforskes:  Nemlig genfortællingen.