At være kvindelig jæger på maskulin jagt: Om kønnet praksis i en af menneskets ældste discipliner - Mølgaard Lindberg, Clara; Niamh Reehof Roche, Sara (Jordens Folk, 2025)
Gennem menneskets historie har jagten og særligt fortællingen om den jagende mand været dominerende, mens kvinder ofte er blevet tilsidesat som samlere af bær, passere af børn. Forskere har udfordret denne antagelse, men forestillingen om den maskuline jagt dominerer stadig. I Danmark er en ud af ti jægere i dag kvinder. Baseret på en etnografisk undersøgelse af kvindelige jægere udfordrer vi antagelsen om jagtens og jægerens køn.