Isen som samtale og samtaler om isen: Spor i isen: argumentets skiftende karakter - Jensen, Emilie (Jordens Folk, 2025)
Denne her artikel handler om isen. Men ikke kun. Den handler om, hvordan Angut bruger isen til fange sæler med sine sælgarn, og om noget af al det liv og den viden, der flytter sig med isen, når isen trækker sig sammen og udvider sig, og dermed også den tid og det rum, som Nunaqarfimiut – de som bor i Nunaqarfik – lever med, når isen vender tilbage for måske igen at blive brugt. Måske, fordi man aldrig helt kan vide. Måske, fordi isen aldrig helt er den samme. Og fordi at isen, der vender tilbage, de sidste tyve år på mange punkter, er blevet mere og mere usikker.