Jagt – et klassisk tema i nye problemstillinger - Flora, Janne; Eilenberg, Michael; Louise Broberg Hansen, Mette; Randrup Pedersen, Thomas (Jordens Folk, 2025)
Vi står midt i en klima- og naturkrise, der i de seneste år har rejst komplekse spørgsmål, både inden for og uden for antropologien: hvad er forholdet mellem menneske og natur, hvordan bør det være, og hvordan er natur og vores liv gensidigt og dybt implicerede i hinanden? Klimaforandringer, forurening, invasive arter, tab eller fragmentering af habitater, sygdomme og ikke mindst overudnyttelse betyder, at vilde arter uddør hver dag som direkte eller indirekte konsekvens af menneskelige handlinger.