Huse og slægtskab i Skandinaviens yngre middelalder - Jessen, Mads Dengsø; Holst, Mads Kähler (Jordens Folk, 2008)
Clause Lévi-Strauss introducerede på et forholdsvist fremskredent tidspunkt i sin karriere en teori om en særlig social organisation, der adskilte sig markant fra de slægtskabsbaserede samfund, han ellers havde fokuseret på. Han navngav denne orden société à maison - husforbundet. Et vigtigt grundlag for definitionen var de tidlige europæiske adelshuse, og deres særlige måde at håndtere slægskabsrelationer på.