Fortidens Mytologi - På besøg i Den Gamle By med den gamle strukturalist - Daugbjerg, Mads (Jordens Folk, 2008)
Hvorfor sælger historien? Artiklen her viser, hvordan et strukturalistisk blik på historiske attraktioner kan give et svar på det spørgsmål. Med udgangspunkt i feltmateriale fra frilandsmuseet Den Gamle By diskuterer den fortidens mytiske kvaliteter: den måde, gæsterne bruger steder som disse til at skabe mening, sammenhæng og struktur i nutiden i lyset af fortiden.