Da en statslig arbejdsplads flyttede fra København til Nakskov: Om skabelsen af mening og kollegaskab blandt nye og gamle ansatte i en ‘udflyttet’ statsinstitution - Romme Larsen, Birgitte (Jordens Folk, 2024)
Siden 2015 er mange statslige jobs blevet ‘udflyttet’ fra Hovedstaden til de danske landdistrikter. Baseret på et flerårigt etnografisk casestudie af en statsinstitutions udflytning fra København til Nakskov i 2019, fokuserer artiklen på mødet mellem ‘gamle’ ansatte og ‘nye’ medarbejdere fra det lokale arbejdsmarkedsområde, deres forskellige livssituationer i relation til jobbets placering, og den arbejdspladskultur og overlevering af mening med arbejdet, som i det daglige tager form i dette kollegiale møde.