Omskiftelig regeneration gennem hedens historie - Mehlsen, David; Løvschal, Mette (Jordens Folk, 2024)
De fortidige heders enorme udbredelse har gennem årtusinder hængt nøje sammen med pleje- og foryngelsespraksisser såsom afbrænding, slåning og græsning. I dag ligger hederne tilbage som små, fredede felter, der er ved at springe i græs eller skov. Historien om hederne viser, at forskellige slags menneskelig indblanding og natursyn har skabt forskellige, af og til paradoksale, former for regeneration – og degeneration – i naturen.