At hjælpe af hjertet - Skov, Erika (Jordens Folk, 2020)
De er kendt som Las Patronas – en gruppe kvinder i en lille mexicansk landsby, der i næsten 25 år har hjulpet gennemrejsende centralamerikanske migranter på vej mod USA. Kvinderne får hjælp af dedikerede frivillige, der med Las Patronas’ egne ord “hjælper af hjertet”. Under mit feltarbejde blandt Las Patronas skabte denne fordring til de frivillige visse positioneringsdilemmaer og udfordringer for mig. Min splittelse mellem at være forsker og frivillig åbnede dog op for en analyse af de værdier og etiske dilemmaer, der udspillede sig i felten.