Det, der går i maven: At frisætte feltarbejdets svære efterklang - Petersen, Sandra Lori; Petersen, Sandra Lori; Smith, Aja (Jordens Folk, 2020)
De fleste antropologer kan nok genkende følelsen af at have haft oplevelser i felten, som ikke blev håndteret på en måde, vi helt kan stå inde for. Med vendingen “Det, der går i maven” peger vi på, hvordan sådanne feltarbej- deoplevelser ofte efterlades i private samtaler eller i antropologens egen psy- kosomatiske hukommelse. Hvad ville der ske, hvis vi i stedet for at gemme oplevelserne væk, gav dem samme tid og rum og eftertanke, som vi gør med andet empirisk materiale? Vi foreslår med denne podcast at gøre netop det; kaste kollektivt lys over svære feltarbejdeoplevelser, for at undersøge, hvor- dan de kan sætte metodiske, analytiske og personlige indsigter fri.