Kroppen i Danmark – sjælen i Ukraine: Om hjem og hjemlighed blandt ukrainske flygtninge i Danmark - Lykkegård, Jeanette (Jordens Folk, 2023)
Siden den russiske invasion af Ukraine den 24. februar 2022 har op mod 8 millioner ukrainere forladt deres hjem og søgt tilflugt i de omkringliggende lande. Lige knap 40.000 af disse har søgt om midlertidigt ophold i Danmark. Vi mennesker skaber hjem, uanset hvor vi bor. Og måske træder betydningen af ‘hjem’ allertydeligst frem, når man som flygtning oplever at miste det? Men kan man overhovedet føle sig hjemme, når man befinder sig i et fremmed land og éts hjemland er i krig?