Når metoder spiller hinanden gode: En reflektion over hvordan antropologi og aktionsforskning kan kombineres - Duvald, Iben (Jordens Folk, 2022)
I 2018 blev jeg spurgt, om jeg ville lede et projekt, hvori jeg som forsker skulle samarbejde med praktikere om at organisere et nyt patientforløb på tværs af hospital, almen praksis og kommuner. For at kunne dette søgte jeg inspirationi aktionsforskning. I denne artikel reflekterer jeg over, hvordan metoderne fra antropologi og aktionsforskning kan kombineres. Med udgangspunkt i projektet belyser jeg styrker ved henholdsvis antropologi og aktionsforskning, hvilke elementer af aktionsforskningen jeg mener, antropologer med fordel kan lade sig inspirere af, samt hvilke erfaringer jeg som antropolog har trukket på, idet jeg bevægede mig ud i ukendt land for at være med til at løse et samfundsproblem; et stærkt stigende antal ældre patienter.