Viden og kunsten at lave et hovedjægersværd - Mikkelsen, Henrik Hvenegaard (Jordens Folk, 2011)
Selvom hovedjagt hos Bugkalot-folket på Filippinerne ikke længere praktiseres i det åbne, så fremstilles hovedjægersværd fortsat og er blevet et komplekst objekt i den kulturelle arv. Men i en tid. hvor de ældre i stigende grad bliver udfordret på deres autoritet af yngre mænd, er sværdet kommet til at indgå som et vigtigt element i en underliggende konflikt imellem generationerne.