At vende hjem efter katastrofen - Lorenzen, Mette (Jordens Folk, 2011)
"Hvordan så mit hus ud, da jeg vendte tilbage? Det var ødelagt. Der var ingenting, kun aske efter nedbrændingen. l huset var kun fuglene og mig. Der var virkelig ingenting. lntet andet. Alt var aske, alt var nedbrændt. Intet, intet, intet. Da jeg kom tilbage, sad jeg her, jeg sagde til mig selv: "Hvad nu?". Jeg vidste ingenting; hvor jeg skulle gå hen, hvad jeg skulle gøre. Jeg ventede. Tårerne kom af sig selv. Jeg flygtede herfra dengang, det var mit hjem, mit alting. Her!" Valentina, 24 år.