Faren fra oven - Gletjsersøer og forestillinger om en bebudet katastrofe - Borg, Mattias (Jordens Folk, 2011)
Den 31. maj 1970 ramte et enormt jordskælv Callejon de Huaylas i Peru; flere byer blev udslettet og hele samfundet blev rystet i mere end en forstand. l dag, mere end 40 år efter katastrofen ramte i det peruanske højland, trækker den stadig sine spor gennem de landsby er, der i større eller mindre grad blev ramt af den. l disse tider med klimaforandringer bliver fortællingerne om jordskælvet på ny aktualiseret og erfaringer om tidligere tiders små og store katastrofer bruges i forestillinger om fremtidige begivenheder.