"Det er ligesom én stor familie" -Om eksklusion og fællesskab på Det Kongelige Teaters Balletskole - Nielsen, Marianne Lyngmose (Jordens Folk, 2012)
Jeg sidder med en pigegruppe og spiser frokost i Det Kongelige Teaters kantine. Lisa og tre andre piger omkring bordet snakker ivrigt om en forestilling, de skal være med i. De snakker om, hvordan de hænger sammen to og to pga. hårfarve. Maja, der ikke skal være med i forestillingen, siger stille: ’Kan vi ikke lade være med at diskutere det! Det reagerer ingen på, og de andre snakker lidt videre. Lisa vender sig lidt efter mod Maja og siger: ’Undskyld, at vi sidder og snakker om det’. Maja kigger ned i bordet og hvisker: ’Det gør ikke noget’.