Skolegang en gave for hvem? - Dungey, Claire Elisabeth (Jordens Folk, 2012)
l Uganda er det blevet populært at sende pygmæ-børn på kostskole i forsøget på at ’hjælpe’ dem og ændre på deres livsbetingelser. På baggrund af 10 måneders feltarbejde i Uganda diskuterer denne artikel, hvordan børn giver en symbolsk og materiel gave til skolerne, udviklingsorganisationerne og nationen ved at indgå i en villighed til at lade sig forandre. Spørgsmålet er dog, om det også er en gave for børnene.