Blandt guder og vulkaner på Hawaii - Møllegaard, Kirsten (Jordens Folk, 2012)
Turisme på Hawai’i handler om både økonomi og om formidling af landskaber, der markedsføres som storslåede, eksotiske, mystiske og måske en lille smule farlige. Et godt eksempel herpå er Hawai’i Volcanoes National Park. Parken er en turistmagnet, og samti dig et landskab af stor kulturel værdi for den lokale befolkning. Hen hvorfor kommer flere af de lokale indbyggere så ikke i parken?