"Jeg kan jo ikke sidde og drikke seks øl, hvis Martin ikke har nogen" - Gudnitz, Majken Leth (Jordens Folk, 2013)
Det er meget iøjnefaldende, hvordan socialt udsatte misbrugere konstant udveksler alt fra penge, medicin og øl til metadon, stoffer og cigaretter. Derfor er det nærliggende at tænke, at deres sociale relationer ikke er andet end nyttige redskaber til at skaffe sig de daglige fornødenheder. Men forholder det sig sådan, eller findes der et andet og mere nuanceret billede af udvekslingens rolle i udsatte misbrugeres relationer?