Etikkens efterliv - Et pragmatisk blik på moralske ræsonnementer - Carey, Matthew (Jordens Folk, 2013)
Når vi taler om moralske ræsonnementer (etik), så tænker vi typisk enten på en privat reflektionsproces, eller på en fælles diskussion og rådslagning, der bygger på nogle eksterne kriterier (værdier og dyder), og som ideelt set fører til en dom eller afgørelse. Det er også disse aspekter af etik, som især har optaget såvel moralfilosoffer som samfundsforskere: De interne tankeprocessers karakter og oprindelsen af de fælles værdier og dyder. Men for antropologen er der endnu et aspekt af det moralske ræsonnement, som kan udforskes: Nemlig genfortællingen.