"Hvor er I bare nogle gode selvhjælpere" - Moralsk træning af krop og selv på danske patientuddannelser - Nielsen, Mikka (Jordens Folk, 2013)
l Danmark tilbydes personer med særlige kroniske sygdomme et forløb på såkaldte patientuddannelser. Her lærer og udveksler patienter forestillinger om ’det gode liv med sygdom’- forestillinger, der til tider skaber nogle snævre rammer at agere inden for, hvis man skal handle som en rigtig ’selvhjælper’. På et af sådanne kurser mødte jeg to kvinder, som begge gjorde sig mange overvejelser over livet med sygdom, men som deltog i kurset og tacklede deres nye livsomstændighed helt forskelligt.